Ekonomi

Emresan Un Genel Müdürü Muzaffer Aytekin: Buğday rekolte beklentisi yüzde 5 artarak 22 milyon ton oldu.

Emresan Un Genel Müdürü Muzaffer Aytekin, Türkiye’de bu yıl yüzde 5 artışla 22 milyon ton buğday üretiminin beklendiğini belirtti.

Yüksek verimin bölüme olumlu yansımalarının olacağını vurgulayan Aytekin, Türkiye’de hedeflerin her geçen gün büyüdüğünü ve çıtanın yükseldiğini söyledi.

Çiftçi ve üretici 2023’ten umutlu

Gaziantep 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde aktif olarak üretim yapan ve geniş ürün yelpazesi ile 17 ülkeye ihracat yapan Emresan Un Genel Müdürü Muzaffer Aytekin, 2023 hasat döneminden bir önceki yıldan farklı olarak çok umutlu olduklarını ifade etti.

“Yağmur rekolte beklentisini yükseltiyor”

Yağışlardan kaynaklanan ürün kalitesinin beklentilerin üzerinde olduğunu belirten Muzaffer Aytekin, “Bu yıl buğday ekim alanları iyi düzeyde yağış gördü. Üretim alanlarının son yıllardaki en yüksek yağış ortalaması alındı. Yağışlar Mart, Nisan aylarında oldu. Mayıs ayı ise ürünlerin verim ve kalitesine doğrudan katkı sağlayacaktır” dedi.

‘İç piyasada arz sıkıntısı yaşanmayacak’

Türkiye’nin 100. yılında buğday üretiminin un tüketimine yeteceğini vurgulayan Aytekin, yüksek verim sayesinde iç pazarın arz sıkıntısı çekmeyeceğine işaret etti. Aytekin, 2023 hasat döneminin hayırlara vesile olmasını, çiftçi ve üreticilere hayırlar getirmesini diledi.

“Depreme Rağmen Çiftçiler Büyük Emek Gösterdi”

Üretim yaptığımız Gaziantep dahil 11 ilde değerli bir buğday üretimi yapıldığını hatırlatan Aytekin, “Depreme rağmen kırsaldaki çiftçilerimiz üretimin aksamaması için önemli çaba harcıyor. Bu takdire şayan bir durum. Türkiye’de yağışların yanı sıra çiftçilerimizin emeği de önemli bir etken olarak görülüyor.” . – GAZİANTEP

karakoyunluajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu