Yaşam

Mesfouf tarifi! MasterChef Mesfouf nasıl yapılır?

Cezayir mutfağını sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tanım olan Mesfouf, ağızda eriyen kıvamıyla özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki Mesfouf nasıl yapılır? Mesfouf nedir? Mesfouf nasıl yapılır, Mesfouf yapılırken nelere dikkat edilmelidir? MasterChef’te Mesfouf yapıldı, klasik Mesfouf evde yapıldı! İşte en güzel Mesfouf!

MESFOUF TARİFİ!

İçindekiler:

  • 500 gr orta boy kuskus
  • 100 gr kuş üzümü
  • 200 gr büyük kalibreli altın kuru üzüm
  • 5 yemek kaşığı sade tereyağı (sade tereyağı)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Cezayir Mesfouf nasıl hazırlanır

  • Önceki gün: Kuru üzümleri portakal çiçeği aromalı suda bir gece bekletin.
  • Kuskus irmiğinin hazırlanışı: Kuru kuskusu bir leğene dökün ve üzerine su berraklaşana kadar su serpin.
  • İşlemi birkaç kez tekrarlayın.
  • Süzün ve yaklaşık 15-30 dakika şişmeye bırakın.
  • Aşağıdaki su ile kuskusunuzu ilk kez buharda pişirin.
  • Buhar çıktıktan sonra 5 dakika daha pişirin.
  • Kuskusu yağlayın, gerekirse su ekleyin (Ben genellikle yarım bardak su ekliyorum).
  • Kuskus yapıcının dibinde her zaman su olduğundan emin olarak buhara dönün.
  • Son buhar geçişinden önce kurutulmuş kuru üzümleri ve tuzu ekleyin.
  • Üzerine biraz zeytinyağı dökün ve karıştırın.
  • Son buharlama için değiştirin.
  • Kuskusu servis tabağına koymadan önce üzerine sade tereyağını serpip karıştırın.
  • Servis yapmak için, birkaç tane ayrılmış altın kuru üzüm, şeker, tarçın, l’ben veya raïb (karıştırılmış süt) ile süsleyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu